Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over onze activiteiten, acties en mijlpalen van onze organisatie.

niet van toepassing


A12 FietsChallenge: stap op de fiets en steun Leergeld Liemers-Doesburg

Vanaf 20 maart 2024 starten we weer met de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Dit keer organiseren we een speciale lente-editie. Spring op de fiets en geef jezelf een frisse start! Doe mee en werk aan je gezondheid, bespaar op brandstofkosten, maak kans op prijzen, ondersteun een goed doel en versla de files. Steeds meer mensen uit jouw regio doen mee, jij ook?

Actie Pepernoot

Stichting Leergeld Doesburg doet mee met Actie Pepernoot van Kinderhulp.

Uitvoering nieuwe wet Vrijwillige Ouderbijdrage: het moet beter!

Per 1 augustus 2021 trad de nieuwe wet op de vrijwillige ouderbijdrage in werking. Belangrijk gevolg hiervan is dat kinderen bij niet betalen niet langer kunnen worden uitgesloten van extra activiteiten die, buiten het reguliere lesprogramma om, door school worden georganiseerd.

Menstruatiepakketten

U heeft het nodig, maar heeft er geen geld voor: maandverband voor uw tienerdochter. Of u moet elke maand weer bezuinigen om maandverband of tampons te kunnen kopen.

Prachtige donatie uit het overgebleven cursusgeld Naaicursus voor beginners

Vele jaren lang organiseerde de Doesburgse Buurtacademie een naaicursus voor beginners. Met name voor mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spraken bleek de cursus heel geschikt. Want men leerde – natuurlijk – naaien én men kon er extra oefenen met de Nederlandse taal.

Donatie van de kerken in Doesburg

De kerken in Doesburg hebben een donatie geschonken aan Stichting Leergeld. Hierbij hebben wij cadeaubonnen ontvangen voor de supermarkt Coop.

Een zomer vol pret dankzij 40 Zomerpretpakketten

We hoopten dit jaar maar liefst 40 Zomerpretpakketten uit te kunnen delen aan Doesburgse kinderen die in armoede opgroeien. En dat is gelukt!

Actie Vakantietassen

De Actie Vakantietassen, is een initiatief van Protestantse kerk van Angerlo / Doesburg en in samenwerking met Stichting Leergeld Doesburg. In de afgelopen weken hebben kerkgangers en anderen in totaal € 1.190,- gedoneerd voor deze actie.